INDUSTRI

INDUSTRI

Helikoptertjenester for industrien har vært HELITRANS sin bærebjelke siden selskapet ble etablert for mer enn 30 år siden. 

HELITRANS helikopterflåte er anskaffet med tanke på tunge løft og våre piloter er godt trente og har lang erfaring med arbeid hvor høy presisjon er viktig. 

KRAFT

 Vi har spesialisert oss på oppdrag for kraftindustrien, og har en helikopterflåte som er tilpasset denne typen tjenester. Norge har en helt spesiell kombinasjon av topografi og værforhold som stiller store krav til sikker og effektiv flyging.

Våre piloter trener hele tiden på å jobbe under slike forhold, enten det er tunge løft med flytende betong, konstruksjoner og master, eller befaring/inspeksjoner. Pilotene jobber raskt og effektivt med stor pressisjon og sikkerhet. Rask og effektiv flyving er viktig for å holde kostnadene til et minimum for våre kunder.

HELITRANS er godkjent for å bygge og rive alt fra 22 kV til 420 kV linjer.

HELITRANS har beredskaps- og rammeavtaler med kraftselskaper i hele Norge.

 

 

LINJEBYGGING MED HELIKOPTER

HELITRANS er gjerne med når kraftlinjer skal bygges, vi kan også bistå entreprenør med lokale kunnskaper som for eksempel værforhold.

HELITRANS har gjennom 30 år bygget en svært god kompetanse på bygging av linjer, både på fundament, mastebygging og stringing.

HELITRANS har også flere nåler som er spesiallaget, og en betongpumpe som kan øke lønnsomheten i prosjektene.

LINJEBEFARING MED HELIKOPTER

Befaring med helikopter er en effektiv måte for å se hvilke deler av strømnettet som trenger vedlikehold.

Med helikopter kan vi tilby rask, effektiv og sikker nødbefaring av kraftlinjer. 

HELITRANS har utviklet en egen software som vi bruker ved linjebefaring og toppkontroll som vi har svært gode referanser på!

Ekstremvær er en økende utfordring, og HELITRANS kan bistå med helikopter raskt ved behov! HELITRANS utfører også årlige linjebefaringer og toppkontroller.

 

LINJEBEFARING MED DRONE

Bruk av industrielle droner til befaring og toppkontroll kompletterer våre tjenestespektrum på området. I enkelte situasjoner kan droner være et kostnadssparende alternativ, mens i andre situasjoner kan de være påkrevet i områder hvor helikopter ikke kan brukes.

HELITRANS benytter moderne, industrielle droner laget spesielt for overvåkning og industrielle formål som kan utstyres med høykvalitets foto- og videokamera med optisk zoom eller varmesøkende kamera (thermokamera) for å finne varmetap eller  steder som genererer unormalt mye varme. 

TELEKOM

MASTEBYGGING MED HELIKOPTER

Når telenettet og mobilnettet bygges ut med master så settes disse ofte opp utenfor allfarvei for best mulig dekning og for å binde regioner sammen. Ofte steder uten vei, og da er bruk av helikoptre en svært praktisk måte å løfte og holde de tunge mastene på plass, mens teknikkere på bakken fester de.

Helikoptre er viktig i utbyggingen av 4G og 5G nettet, og ikke minst må være i beredskap når noe skjer eller batterier på fjerntliggende sendere og kommunikasjonstårn må byttes.

 

BYGG- OG ANLEGGSBRANSJEN

BETONGTRANSPORT MED HELIKOPTER

Støpning i betong ved hjelp av helikopter til støping av fundament til master, eller forskaling av moloer, kaier, deminger er noe våre piloter er godt trente på.

Helikopter er svært effektivt alternativ når fremkommeligheten på vei er vanskelig, og sikrer at betongen er på plass kort tid etter at den kommer ut av blanderen.

Helikopteret flyr ferdigbetong i betongtobber fra lastepunkt i nærheten av byggeplassen. På korte avstander kan man under gode forhold frakte ca 6 m3 pr time. Man kan også bruke flere tobber for høyere effektivitet slik at man bytter i stede for å vente på påfylling.

HELITRANS har piloter med spesialkompetansen som sørger for at jobben utføres kostnadseffektivt og sikkert.

FILMINDUSTRI

Oversiktsbilder fra lufta gir et unikt perspektiv og større filmproduksjoner med respekt for seg selv kommer ikke unna behovet. Filmproduksjoner setter store krav til kamerautstyr og da brukes gjerne utstyr fra Cineflex med høy kvalitet, gyro og fjernkontroll, som er stort og tungt, og monteres  eksternt på helikopteret. Helitrans har gjort flere slike oppdrag og kan hjelpe med dette.