Erlend Ness er ansatt som ny økonomisjef (CFO) i Helitrans AS og tiltrer stillingen i januar 2022.

Ness er 58 år, er utdannet ved universitet i Oslo, studert revisjon ved Handelshøyskolen i Trondheim og har solid erfaring innen økonomi. Han startet sin karriere i Riksrevisjonen og har hatt flere tunge stillinger i Fesil Holla Metall og Trønderenergi, sistnevnte som konsernregnskapssjef og økonomisjef.

Han overtar stafettpinnen etter Laila Mannsverk Rønning som går av 31. januar etter mer enn 6 år i stillingen.

— Laila Mannsverk Rønning har gjort en fremragende jobb for Helitrans i perioden hun har vært engasjert, forteller Ole Christian Melhus, administrerende direktør i Helitrans, og takker Laila for hennes innsats i selskapet.

Melhus fremhever Ness som en som vil bidra positivt i omstillingen av Helitrans i en periode hvor hele bransjen har det tøft etter 2 år med pandemi.

— Jeg er meget fornøyd med å tiltre jobben som CFO i Norges største innenlands helikopterselskap og gleder meg til å ta fatt og få jobbe sammen med dyktige kolleger, og at jeg kan bidra til å effektivisere selskapet videre sammen med ledelsen, sier Erlend Ness.

Ole Christian Melhus, CEO, er begeistret over å få Erlend Ness med i selskapets ledergruppe.

— Jeg opplever Erlend som en utadvendt leder med god forretningsforståelse og hans erfaring fra økonomistyring og konserndrift vil bidra til viktige endringer i selskapet fremover, sier Ole Christian Melhus

Siste året er Erlend Ness imidlertid blitt mest kjent som den første som testet positivt for Covid-19 på Mount Everest, da han var på sitt andre besøk for å bestige fjelltoppen i april 2021. Fra øvre del av basecamp på 5 400 moh. ble han hentet med helikopter fra Airbus av nettopp samme type som Helitrans bruker, og hans opptak av turen ble blant annet vist på CNN og mange andre nyhetskanaler verden over. På hans forrige ekspedisjon i 2018 nådde han og teamet 8 006 moh. før de måtte avbryte etter å ha blitt frastjålet oksygenflaskene de var avhengige av.

Erlend Ness er for lengst frisk og klar for å arbeide med å fremme Helitrans sin posisjon i det skandinaviske markedet for helikoptertjenester.

— Jeg ser frem til å jobbe tett med Erlend som en del av lederteamet og er overbevist om at hans tiltreden vil styrke Helitrans og ønsker han velkommen til oss, sier Ole Christian Melhus.

Helitrans er landets største innenlands helikopterselskap, med en flåte på 21 helikoptre og ca. 100 ansatte ved totalt 15 lokasjoner fra Alta i nord til Kristiansand i sør. Hovedkontoret ligger i Stjørdal i Trøndelag. Selskapet utfører oppdrag for en rekke virksomheter innen kraftbransjen og telekom, og spiller en viktig beredskapsrolle ved for eksempel skogbranner. Helitrans tilbyr også innvendig og utvendig lasteflyging og sightseeing.

Helitrans eies av Røysi Invest AS.