HELITRANS AS KJØPER HELO OG REYKJAVÍK HELICOPTERS

Det norske selskapet Helitrans AS har kjøpt alle aksjene i Þyrlujøstønninn ehf., som eier Helo og Reykjavík Helicopters. Selgeren er Narro ehf., som eies av Fjölvars Darra Rafnsonar, Rafns Alfreðssonar og Þorláks Runólfssonar. Kjøpsprisen er konfidensiell.

Helitrans AS ble grunnlagt i 1990 og er et av de største helikopterselskapene i Norden. Selskapet eier og driver 26 helikoptre på 15 steder i Norge. De har også en fly- og helikopterskole i Sverige. Selskapets hovedkontor er på Værnes lufthavn i Trondheim.

Ole Christian Melhus, administrerende direktør i Helitrans AS, sier: «Helitrans har god kjennskap til det islandske markedet etter et godt samarbeid de siste årene med islandske selskaper som tilbyr heliskiing og sightseeingflyginger. Jeg ser også store vekstmuligheter i det islandske helikoptermarkedet, da Island er en populær destinasjon for turister. Mange har satt Island på sin «bucket list», da landet tilbyr en fantastisk natur. Jeg er også spent på å kunne tilby islandske selskaper muligheten profesjonelle helikoptertjenester, da våre piloter har god erfaring med transport av tung last og legging av elektriske kabler for kraftindustrien i Norge.»

Fjölvars Darra Rafnsonar, styreleder i det islandske helikopterselskapet, sier: «Helitrans’ kjøp av  Þyrluþjónustunni  ehf. er et stort skritt inn i fremtiden for helikopteroperasjoner for våre ansatte og kunder på Island. Helitrans planlegger store ting på Island. De siste årene har vært spennende, men også utfordrende i drift, og jeg er takknemlig for våre utmerkede ansatte og kunder.»

Helitrans har 18 stk Leonardo AW09 helikopter i bestilling som skal settes inn på det norske og islandske markedet i tråd med selskapets ekspansjonsplaner.