Helitrans styrker sin posisjon på Vestlandet og har etablert base på Bømoen i Voss med helikopter, hangar og eget team for å drive lasteoppdrag og persontransport i regionen.

Helitrans har hovedkontor på Værnes i Trøndelag, og er største innenlands helikopteroperatør i Norge med 21 helikopter og over 100 ansatte fordelt på 14 baser fra Kristiansand i sør til Tana i nord. I regionen har de fra tidligere baser på Kjevik, Ljosland (Åseral), Stavanger og Sauda.

Etableringen på Voss er langsiktig, og de har signert leieavtale om hangar for 5 år.

Daglig leder i Helitrans, Ole Christian Melhus, er veldig fornøyd med etableringen av basen på Voss.

— Vestlandet er et satsningsområde for Helitrans, og lokaliseringen på Voss dekke store deler av regionen og blir optimal for våre kunder, sier Melhus.

Stian Solberg, assisterende flygesjef i Helitrans, blir basesjef på Voss. Med seg får han pilotene Kristian Moxnes og Bjørn Olav Aarra, begge med bosted Voss.

— Bruk av lokale mannskaper er viktig i Helitrans sin satsning fremover for å ha mannskap med lokalkunnskap for å kunne betjene kundene raskt og effektivt, forteller Melhus.

I tillegg vil Helitrans bruke lokale krefter og ressurser for drift av basen, og samarbeide med lokale bedrifter for drivstoff og annen logistikk.

— Vi er glade for å kunne bidra med arbeidsplasser på Voss, sier Ole Christian Melhus, daglig leder i Helitrans.

Helitrans sitt valget av Voss begrunnes med den sentrale beliggenheten på Vestlandet.

— Nå er vi enda nærmere våre kunder i Hordaland, og har fått en bra lokasjon for å dekke store deler av Vestland, sier Stian Solberg.

I tillegg til ordinære oppdrag som lasteflyging for kraftindustrien, hyttefolket, er ikke minst, rassikring for jernbane og veg, den type oppdrag Helitrans gjør for kunder. De har allerede i gang med arbeid for Statnett hvor det arbeides på linjer for å sikre strømnettet.

Basen på Voss vil også ved behov inngå i brannberedskapen gjennom Helitrans sin avtale med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Ved den store lyng- og skogbrannen på Sotra siste sommer hadde Helitrans ansvaret for slukking fra helikopter.

— Vi ser også at persontransport blir noe som etterspørres mer og mer, og i tillegg håper vi på et tett samarbeid med den lokale fallskjermklubben.  Å ha aktiv utøver Kristian Moxnes (verdensmester i freeflying fallskjerm) med på laget som pilot, er heller ingen ulempe, forteller Solberg.

Et sterkt voksende turistmarked som etterspør opplevelser, samarbeid med reiselivsaktører og ikke minst cruise-selskaper gir også gi nye og flere oppdrag til Helitrans.

— Vi tilbyr sightseeingturer både via det etablerte reiselivet, så vel som direkte til grupper som forespør dette, sier Solberg.