Nina Handegaard

Nina Handegaard har kommet inn i Helitrans og skal blant annet lede cruise-satsningen i selskapet. En krevende og hektisk bransje med koordinering mot mange operatører hvor logistikken må fungere prikkfritt.  Hvem er så denne dama som har tatt på seg denne store utfordringen?

Nina Handegaard
Nina Handegaard

Hommersåk

Nina er født og oppvokst på Vestlandet. I et lita bygd utenfor Stavanger, Hommersåk, i Sandnes kommune. Her har hun bodd det meste av det voksne livet, med unntak av noen år i Belgia. 

I 2008 giftet hun seg og flyttet til Tønsberg, hvor hun bor i dag.

 

Cruise

– Jeg gleder meg med spenning til å ta fatt på koordinering av cruiseflyvingen i Helitrans. Erfaring med dette har jeg fra Fonnafly, men dette blir litt annerledes. Litt erfaring fra den andre siden har jeg også; har jo selv vært på cruisebåt i Middelhavet. Jeg elsket det – og ønsker å reise på nytt så snart sjansen byr seg igjen, forteller Nina.

Nå får Nina ansvaret for kontakten med cruiseoperatørene og skal organisere Helitrans sin satsning mot cruisefarten. Cruisereisene skal få mulighet til å se Norges fjorder og severdigheter fra lufta. I første gang er det cruiseturistene i Honningsvåg, Stavanger og delvis Haugesund som får tilbudet om en tur i lufta. Neste år er planen å utvide tilbudet.

 

– Helikoptersightseeing mot Cruise-selskapene er big business. Men skal det fungere bra så må det være strømlinjeformet, og rutinene må på plass. Systemet må fungere som tannhjulene i en helikoptermotor. Ingenting kan feile. Hvis man ikke kan levere slår det tilbake – og man mister businessen.

Systemer og rutiner er noe Nina er flink på. Ikke minst i å få rutiner plass, for hun kan skinne som en sol, men når det må til så kan hun også være streng, og bestemt fortelle sine medarbeidere hva som trengs eller hvor skapet skal stå.

Det er ikke bare hennes medarbeidere i Helitrans, som er glade for å få Nina med på laget. Det er også CEO i Helitrans, Ole Christian Melhus.

 – Vi er kjempetilfredse med å ha fått med oss en kapasitet som Nina Handegaard på laget i Helitrans, hun vil spille en viktig rolle i det nye Helitrans hvor hun skal jobbe med vår fornyede satsning på Cruise-segmentet. I tillegg vil hun ha andre andre administrative oppgaver i markedsavdelingen vår, sier Melhus.

I tillegg til koordinering av cruise skal Nina også arbeide med anbud og generelt salgsarbeid på Østlandet.

Som person er Nina veldig utadvendt. Hun er glad i folk, dyktig kommunikator og sprer glede rundt sine medarbeidere. Hun er en team player og flink til å spille andre gode, men setter krav til seg selv, så vel som de andre hun jobber på lag med.

Tønsberg havn

Tønsberg

 Den blide Rogalandsjenta har funnet sitt hjem i Tønsberg. Sommer- og utelivsbyen har mye å by på, men det er også godt å kunne stikke litt av fra spetakkelet. Og da har hun hytta i Indre Vestfold, bare 40 min fra Tønsberg, hun kan stikke seg vekk til.

– Hytta er mitt paradis. Her trives vi godt og bruker mye tid. Ikke minst jobbet vi mye herfra under pandemien, forteller Nina med et smil.

 

 Ringhornefeltet i Nordsjøen. Foto Øyvind Knoph Askeland.

Det startet med oljeeventyret

Det hele begynte imidlertid i Stavanger med oljeindustrien på 80-tallet. Hun tok tidlig skrittet inn i det pulserende livet her og har vært med på oppblomstringen av Norges oljehovedstad.

 Den gangen var Helikopter Service AS en stor leverandør av befraktning av personell til og fra offshore installasjonene. Nina var ansatt i HS i 15 år hvor hun hadde ansvar for store kundeporteføljer.

Deretter fortsatte hun karrieren i Aberdeen Service Company, ASCO Norge, hvor hun var salgs- og markedsansvarlig for basen i Tananger. Hun fikk være med å bygge opp dette selskapet som gikk fra en sped start med en enkelt kunde til sytten på kort tid. Det var en eksplosjon i markedet, og basen er den dag i dag, en av de store norske logistikkbasene.

CHC Eurocopter Super Puma på
Kristiansund lufthavn Kvernberget.

 Deretter gikk hun til mer jordnær logistikk, nærmere bestemt SAR AS, Spesialavfall Rogaland, også med ansvar for salg og marked. Etter 2 år valgte Nina fysisk å flytte på seg. Hun tok en timeout som ble brukt til å lære russisk og gjøre småjobber inne oljebransjen.

Innenlandshelikopter 

I 2011 fristet det å komme tilbake til helikopterbransjen. Jobb i European Helicopter Center, EHC, dette ble hennes entre inn i innenlandshelikopter.

Høsten 2013 ble hun spurt om å komme til BMI Regional (British Midland) i England. Her fikk hun salgsansvar for flyselskapets satsning i Norge, og etter hvert også Sverige og Danmark. Det var en spennende periode med mye reiser over hele Skandinavia, samt til Frankfurt, Aberdeen, München med flere hvor hun jobbet med salgsansvarlige fra hele Europa.

Fire år ble det i selskapet før hun kom tilbake til innenlandshelikopter gjennom stillingen som salgs- og markedsansvarlig i Fonnafly AS Operations i 2018, hvor hun jobbet til selskapet ble solgt i 2020.

 

 

Nina

Under pandemien har hun jobbet som konsulent frem til Helitrans banket på døren og spurte om hun ville ta på seg nye utfordringer.

–  Jeg gleder meg til å ta fatt i arbeidsoppgavene i Helitrans, og lover å stå på for at vi skal lykkes, sier Nina.

 

Nina privat

På privaten liker Nina å lytte til musikk. Hun er fra yngre dager korpsmusikker, og tonene ligger i ryggmargen hennes. Ellers blir det å lese bøker, lage mat, turer i naturen og ikke minst å reise og oppleve nye steder.

En del reiser til Sandnes og Stavanger blir det også. Hennes datter i Stavanger fikk for kort tid siden en nydelig sønn, og Nina er blitt bestemor med de krav det stiller. I tillegg har hun 6 bonusbarnebarn. Det blir store familiemiddager – og med familien og gode venner rundt bordet er Nina veldig tilfreds.