Ole Christian Melhus konstituert som administrerende direktør i Helitrans AS

Pressemelding
Oslo, 10. juni 2021

Ole Christian Melhus konstituert som administrerende direktør i Helitrans AS

Styret i Helitrans AS har i dag blitt enige med administrerende direktør Richard Simonsen om at han fratrer sin stilling med umiddelbar virkning. Ole Christian Melhus (49) konstitueres som administrerende direktør i Norges største innenlands helikopteroperatør med umiddelbar virkning. Melhus har siden februar hatt rollen som driftsdirektør i Helitrans og har over 30 års fartstid fra luftfart og ulike topplederstillinger i Norwegian.

– Ole Christian har imponert oss med sitt tydelige, samlende og entusiastiske lederskap. I løpet av sin korte tid i Helitrans har han fått folk med seg og satt et tydelig preg på organisasjonen. Vi er glade for at Ole Christian har takket ja til å lede selskapet inn i neste fase der vi skal bygge videre på vår posisjon som Norges største innenlands helikopteroperatør samtidig som vi skal vokse og styrke oss innen helikopterberedskap, sier styreleder Bård Mikkelsen.

– Vi ønsker å takke Richard for innsatsen som er lagt ned og ønsker ham lykke til videre, sier styreleder Bård Mikkelsen.

– Jeg er takknemlig for tilliten fra styret til å lede Helitrans gjennom et nødvendig strategisk taktskifte som skal bidra til sunn vekst og til å styrke oss som Norges beste miljø for helikoptertjenester og beredskap. Jeg ser fram til å bygge videre på den solide kompetansen vi har i selskapet og til å jobbe sammen med de fantastiske kollegene vi har i Helitrans, sier administrerende direktør Ole Christian Melhus, som tiltrer stillingen umiddelbart.

Helitrans er landets største innenlands helikopterselskap, med en flåte på 25 helikoptre og 100 ansatte ved totalt ni baser fra Alta i nord til Stavanger i sør. Hovedkontoret er i Stjørdal i Trøndelag. Selskapet utfører oppdrag for en rekke virksomheter innen kraftbransjen og telekom, og spiller en viktig beredskapsrolle ved for eksempel skogbranner. Helitrans tilbyr også innvendig og utvendig lasteflyging og sightseeing.

Helitrans eies av Røysi Invest AS. Melhus skal i tillegg lede to andre virksomheter i Røysi-gruppen, Swiss Helikopter Norway som er ansvarlig for helikopterinvesteringene og trenings- og opplæringsselskapet. I tillegg går Melhus inn i styrene i de to selskapene.

– Ole Christian har solid spisskompetanse innen luftfart, opplæring og flysikkerhet. I tillegg har han bred erfaring fra strategisk og operativt lederskap. Hans gjennomføringsevne vil styrke oss for sunn vekst og bidra til at vi blir et kompetansesenter for innenlands helikoptervirksomhet. Jeg er trygg på at vi er enda bedre posisjonert for å levere produkter av høyeste kvalitet og sikkerhet for kundene, sier eier Oddvar Røysi i Røysi Invest AS.

Investeringer for framtidas helikoptertjeneste

Røysi Invest-eide Swiss Helikopter Norway AS inngikk i 2017 avtale som distributør av helikopter av typen AW09 i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Grønland. Swiss Helikopter Norway AS har bestilt 12 helikoptre av typen AW09 og har opsjon på bestilling av ytterligere seks. Selskapet er lanseringskunde på denne typen helikoptre, som skal opereres av Helitrans.

Røysi Invest og Helitrans har som mål å bli et kompetansesenter for innenlands helikoptervirksomhet. Da er opplæring, trening og sikkerhetsarbeid avgjørende. Derfor har Røysi Invest bestilt to Airbus H125 helikoptersimulatorer. Simulatorene blir de første i verden av sitt slag og vil bidra til å løfte standarden og sikkerhetskulturen i innenlands helikoptertrening til høyeste nivå.


Ole Christian Melhus som ny COO/driftsdirektør i Helitrans AS

Pressemelding
Oslo, 8. Januar 2021

Norges største innenlands helikopter operatør ansetter Ole Christian Melhus som ny COO/Driftsdirektør/Accountable Manager i Helitrans AS.

Ole Christian Melhus (49) tar over som COO/Driftsdirektør/Accountable Manager i Helitrans AS. Ole Christian har over 30 års fartstid i luftfarten og forlater Norwegian etter nesten 18 år hvor han har hatt en rekke lederstillinger og kommer fra stilling som CEO/Accountable Manager i Norwegian Air UK Ltd. hvor han har vært basert i London og ansvarlig for det britiske langdistanse selskapet som operer B787.

Styreleder Bård Mikkelsen er godt fornøyd med ansettelsen:
– Etter en rekrutteringsprosess med BackerSkeie Excecutive Search er både jeg, styret og eiere utrolig glad for at Ole Christian Melhus skal bli en del av ledelsen i Helitrans. Ole Christian fremstår som en tydelig, samlende og entusiastisk leder som evner å få folk med seg, og har en solid lederbakgrunn med spisskompetanse innen luftfart og vil tilføre oss tyngde innenfor strategisk og operativ lederskap. Hans gjennomføringsevne vil styrke oss for videre sunn vekst hvor Helitrans skal levere produkter av høyeste kvalitet og sikkerhet for kundene.

Adm.Dir/CEO Richard André Simonsen ønsker Ole Christian hjertelig velkommen til Helitrans:
– Jeg er svært godt fornøyd med å få Ole Christian Melhus med i lederteamet hvor han skal ha det operative ansvaret som COO/Driftsdirektør/Accountable Manager. Som Norges største innenlands helikopter operatør vil hans inntreden og tilstedeværelse på Helitrans hovedkontor på Værnes være et stort løft for selskapet hvor vi setter sikkerhet som høyeste prioritet. Vi ser frem til å bli bedre kjent med han og til å bidra til at Ole Christian får utvikle organisasjonen og driften i Helitrans.


Helitrans ønsker 2021 velkommen, våre 8 baser er alltid bemannet

Alle våre 8 baser er bemannet og ute å flyr.

  • Alta
  • Tromsø
  • Narvik
  • Mo I Rana
  • Trondheim Lufthavn Værnes
  • Kjeller
  • Stavanger
  • Sauda

Ta kontakt ved prisforespørsel eller andre henvendelser.

 

 


Alle våre baser er operative, ta kontakt for bestilling eller henvendelser.

Det er merkelige tider i Norge om dagen.
Ikke bare har vi dette viruset Covid-19 som påvirker landet, men vi har også sommer i Sør, mens det snør i Trøndelag og nordover.
Heldigvis er alle våre baser operative med helikopter og crew.
Våre baser:
-Alta
-Tromsø
-Narvik
-Mo I Rana
-Trondheim Lufthavn Værnes
-Kjeller
-Stavanger
-Sauda
Vi tar imot alle kunder og partnere, men tar selvfølgelig alle forhåndsregler.
Alle helikopter blir vasket ned etter hvert oppdrag.
Ta kontakt med vår markedsavdeling på tlf: 48313000 eller send en mail til ordre@helitrans.no ved bestillinger eller henvendelser:)
Vi ønsker alle følgere og kunder en fin dag😊

Vi flyr ut fra våre baser, med de begrensinger som ligger til grunn for coronavirusutbruddet vi har i Norge.

Helitrans ønsker å informere alle våre kunder at vi flyr ut fra våre baser, med de begrensinger som ligger til grunn for coronavirusutbruddet vi har i Norge.

Vi følger alle bestemmelser gitt av Avinor, myndigheter og kommuner i forhold til utbruddet av viruset.

Selskapet har satt i verk interne tiltak for å hindre spredning av coronaviruset.

Kunder kan ta kontakt med oss på vanlig måte.


Bilder fra vår base i Tromsø

Det er mørketid oppi nord for tiden, men vi flyr med det lyset vi har i Tromsø ☀️😊🚁
Vi jobber året rundt for å løfte hele Norge.
Ønsker alle kunder og følgere en god helg.


Se video fra oppdrag for Bane NOR og Oppland Elektro i Stavanger

Helitrans har vært på oppdrag for Bane NOR og Oppland Elektro i Stavanger. Her kan du se video gjort av NorwegianTowerClimber fra jobben.

https://youtu.be/KQKDrMy70JE

 


Velkommen til ny hjemmeside

Helitrans har fått ny hjemmeside laget av Vinn Vinn Reklame.

Velkommen inn og ta en titt!